Skip to content Skip to footer

De ce par atât de neorganizate aplicațiile Node.js?

Observăm că absolvenții noștri, după ce se integrează în industrie, sunt capabili să identifice și să amelioreze aplicații dezvoltate în Node.js care par dezorganizate sau dificil de înțeles.

În mod interesant, aceștia aduc deja un nivel considerabil de cunoștințe și abilități, permițându-le să recunoască și să aducă îmbunătățiri acestor proiecte, demonstrând astfel competența dobândită în cadrul cursurilor EuroIT.

E timpul pentru un răspuns foarte subiectiv 🙂

Pentru că prea multe aplicații Node.js au fost create de oameni ai căror experiențe în programare se rezumau la Javascript-ul de client, în vremurile când randarea pe server domina.

Când scrii câteva funcții care rulează într-un browser web, nu ești expus la arhitectură… te concentrezi pe niște funcții care se apelează reciproc, poate apelezi un API scris de altcineva și manipulezi DOM-ul.

Apoi a apărut Node.js și mulți au căzut în capcana ideii că poți să iei dezvoltatori Javascript la prețuri mici și să îi pui să facă lucruri pe care dezvoltatorii de enterprise scumpi le făceau… pentru că, nu-i așa, “e același limbaj pe care îl folosesc deja.”

Din nefericire, o moștenire a acelei perioade a fost un număr considerabil de aplicații Node.js create de oameni care nu aveau experiență în dezvoltarea de aplicații complexe și nici nu aveau cunoștințe în proiectarea arhitecturii.

Nu dați vina pe ei – dați vina pe antreprenorii care au crezut că este o idee bună să angajeze persoane fără experiență.